Vinden

Spaargeld eindelijk transparant?

Ten laatste op 1 juli 2024 zullen banken driemaandelijks over twee concrete elementen moeten communiceren aan hun spaarders. Om te beginnen moeten ze duidelijke en begrijpelijke cijfers geven over de in de voorbije maanden ontvangen rente, en dat zowel in percentage als in euro. Daarnaast moeten ze informatie verstrekken over de spaarrekeningen die ze aanbieden en over de daarmee samenhangende rentevoeten.

Tegelijkertijd moeten ze vanaf 15 januari volgend jaar online verwijzen naar de spaarcalculator van de bank waarmee klanten kunnen nagaan in welke mate ze de getrouwheidspremie op een bepaalde rekening verworven hebben; naar de spaarsimulator van de FSMA waarmee het mogelijk is om eenvoudig alle spaarrekeningen te vergelijken; en ten slotte naar de bankoverstapdienst, die de consument alle nodige informatie bezorgt om van bank te veranderen.

Spaarrekeningen zullen bovendien duidelijk in drie eenvoudige categorieën zijn opgedeeld: A, B en C. De eerste omvat spaarrekeningen zonder voorwaarden, de tweede spaarrekeningen met een bedragsvoorwaarde (bijvoorbeeld een minimaal/maximaal te sparen bedrag of een maandelijks vast spaarbedrag) en de derde de spaarrekeningen die aan een bepaalde leeftijd gebonden zijn, zoals jongerenrekeningen.
Lees meer

 

Terug
Partner Content
Partner Content
Infotheek
Algemeen reglement op de elektrische installaties (AREI)

Algemeen reglement op de elektrische installaties (AREI) - Boeken 1, 2 en 3
 

Nieuwe website Algemeen Beheerscomité voor sociaal statuut der zelfstandigen

Nieuwe website van het Algemeen Beheerscomité voor het sociaal statuut der zelfstandigen (ABC)
 

Jaarlijkse taks op effectenrekeningen

De jaarlijkse taks op de effectenrekeningen